SEO optimizacija

Optimizacija za pretraživače

Je proces uticaja na vidljivost web stranice u neplaćenim rezultatima pretraživača, često se nazivaju i “prirodnim”, “organskim” ili “zarađenim” rezultatima. Uopšteno gledano, što više ljudi poseti Vaš sajt tako raste njegov rank i on se pomera na prve stranice google-a. SEO optimizacija cilja različite vrste pretraživača, uključujući pretraživanje slika, lokalno pretraživanje, video pretraga. Nakon izrade samog sajta nudimo i besplatnu SEO optimizaciju kako bi se sajt pojavio u rezultatima pretrage i time postepeno gradio svoj rank u jednom od pretraživača ( Google, Yahoo, Bing ).

Seo optimizacija

Kako radimo?

Web pretraživač je robot, a ne čovek, stoga je optimizacija proces obrazovanja tog robota kako bi sam robot prikazivao Vašu stranicu potencijalnim kupcima kada pretražuju određene pojmove.

Analiza

Prvo analiziramo web stranicu, nakon čega sledi plan korak po korak da bi web lokacija bolje informisala ključne reči za pretraživače. Naš krajnji cilj je da našim klijentima privučemo više posetilaca ka web stranici. Sama analiza vrši se u online softveru gde se dobijaju tačne informacije o prednostima i nedostacima stranice.

Seo optimizacija
Seo optimizacija

Optimizacija

Nakon analize pristupa se optimizaciji. Optimizacija se sastoji od formiranja ključnih reči za svaku stranicu pojedinačno, naslova i opisa stranice kao i H1 i H2 tagova koji su veoma bitni za pretraživače i koji naglašavaju važne pojmove. U samu optimizaciju spada i optimizacija brzine stranice, učitavanja stranice, ispravljanje grešaka u kodu i sve ono što može da dovede do bržeg rada same stranice.

Zašto je SEO optimizacija bitna?

Glavni pretraživači

96% internet korisnika u pretrazi koriste jedne od glavnih pretraživača kao što su Google, Bing, Yahoo. Zato se Vaš sajt optimizuje baš za ove pretraživače.

Više poseta

Dobra SEO optimizacija i dizajn pristupačan korisnicima će pomoći u prikupljanju posetilaca ka sajtu.

Z

Ključne reči

Na osnovu jasno definisanih ključnih reči krajnji korisnik će lakše moći da pronađe Vaš sajt.

Cenovnik

STARTER

$8

PER USER/MONTH

A beautiful simple
lorem ipsum solution.

50,000 Notifications
250 App Updates /mo
30 Native Builds /mo
5,000Users

PROFESSIONAL

$18

PER USER/MONTH

Perfect for lorem ipsum
businesses of all size.

5M Notifications
50,000 App Updates
Unlimited Native Builds
Unlimited Users

ADVANCED

$48

PER USER/MONTH

Advanced features as
your business grow.

Enterprise Features
Security Features
Custom controls
Tailored pricing

Najčešće postavljena pitanja

DA LI MOŽETE DA ME DOVEDETE NA PRVU STRANICU ?

Ovo je najčešće postavljeno pitanje. Dolazak na prvu stranicu google-a zahteva dosta vremena, jer je prvih 2 meseca od kreiranja sajta smešten u takozvani “sand box” gde google proverava da li je u pitanju pravi sajt ili samo još jedan od spamova. Tek nakon toga sa dobrom definisanim ključnim rečima, posetama kao i marketingom može se krenuti ka prvoj stranici google-a, što nije nemoguće.

ZAŠTO BAŠ GOOGLE ?

90% svetske populacije za pretragu na internetu koristi Google Chrome pretraživač, dok 4% populacije koristi Yahoo, a samo 2% Bing. Samim tim je i naglasak na Google-u kada se radi optimizacija za Vaš sajt.

ŠTA SVE SPADA POD OPTIMIZACIJU ?

Pod optimizacijom sajta ne spada samo optimizacija ključnih reči i rangiranje na google-u. Tu spadaju i tehnike unapređivanja brzine sajta kao i njegovog učitavanja. 90% korisnika na internetu odustaje od posete sajtu kada mu je potrebno više od 5 sekundi da se učita, zato mi tu nastupamo. Naravno ključni faktor brzine sajta jeste odličan hosting, koji nekada nije jeftina investicija, ali nakon nekog vremena predstavlja jedan od ključnih faktora.

KAKO MOGU PRE VREMENA DA STIGNEM NA PRVU STRANICU GOOGLE-A ?

Za one koji žele da se brzo pojave na prvoj stranici google-a postoji još jedno rešenje nakon optimizacije. U pitanju je google adWrods kampanja, kojom se plaća reklama na samom googlu na osnovu ključnih reči. Naprimer ukoliko vodite posao održavanja zgrada Vi plaćate da kada se ukuca ključna reč održavanje zgrada Vaš sajt bude jedan od privh na listi pretrage.